Cultura para todas las personas

Aprovació del codi d’accessibilitat a Catalunya

Aprovació del codi d’accessibilitat a Catalunya

Entra en vigència el Codi d’Accessibilitat a Cataluña que regularà els serveis, productes i comunicació per a assegurar l’autonomia a les persones amb discapacitat.

Entre els aspectes culturals que té en compte, els espais hauran de disposar de mesures de subtitulat i audiodescripció, i destinar un % de seients a persones amb discapacitat sensorial i mobilitat reduïda.

 

Què determina?

Les mesures d’accessibilitat en espais públics, edificis, transport, serveis, productes i comunicació per garantir l’autonomia, igualtat d’oportunitats i no discriminació de persones amb discapacitat o dificultats d’interacció amb l’entorn.

Article 33

Els teatres i altres locals que ofereixen representacions han de disposar de recursos per oferir espectacles amb audiodescripció i subtitulació, segons els plans d’accessibilitat per a les arts escèniques i el cinema.

Article 148

Els espais destinats a espectacles han de reservar un percentatge de seients per a persones amb diversitat funcional, incloent-hi mobilitat reduïda, discapacitats sensorials o intel·lectuals, amb serveis d’accessibilitat.

Ir al contenido